Het eerste wijnhuis dat ik onder exclusief contract kreeg is Chateau d’Avrillé, www.chateau-avrille.com. Het chateau ligt in hetzelfde beroemde Loiredal waar mijn eerste proeverij in 1979 plaatsvond.

De Loirestreek is de grootste producent van Sprankelwijnen in Frankrijk die geen champagne mogen heten. Inmiddels behoort de Loirestreek tot het UNESCO werelderfgoed. De huidige eigenaren van Chateau d’Avrillé zijn Gaelle & Pascal Biotteau, de 3e generatie van een gerespecteerde wijnfamilie.
Chateau d'Avrillé is de grootste wijnproducent in de regio Angers. Gaelle & Pascal hebben ruim 200 hectare wijngaard. Zij verzorgen de wijngaarden met organische producten uit respect voor het milieu. De dagelijkse weercondities worden geanalyseerd, zodat er minimale (be)handelingen noodzakelijk zijn en de wijngaarden meer natuurlijk worden gehouden. Het hele proces wordt met moderne ICT-systemen gevolgd, zodat de kwaliteit van de wijngaarden constant wordt bewaakt en volledig transparant is voor de consument.